Αρχική / Υπηρεσίες / Συμβουλευτική Ζεύγους

Συμβουλευτική Ζεύγους

Συμβουλευτική Ζεύγους

Εγώ και εσύ,  εσύ και εγώ,  μαζί ίσον ένα  ή  ίσον κανένα;

Θα ήθελα να ήσουν εσύ  ή  δεν θα ήθελα να ήσουν εσύ;
 
Εγώ κυριαρχώ ή εσύ κυριαρχείς;
 
Ποιος δίνει  και  ποιος παίρνει;
 
Αισθήματα  ή  ανάγκη;
 
Αγάπη  ή  μίσος;
 
Ψέμα  ή  αλήθεια;
 
Υπάρχω για εσένα  ή  δεν υπάρχω για εμένα;
 
Εγώ έγινα εσύ  ή  είμαστε μαζί, αλλά ξεχωριστοί;
 
 
Η συμβουλευτική ζεύγους εντός του ολοκληρωμένου προγράμματος βοήθειας αναδεικνύει ένα σύνολο επιθυμιών, συναισθημάτων, αναγκών, συμπλεγμάτων κ.ο.κ. Το κάθε άτομο μέσα από τη μοναδική του εμπειρία βιώνει μαζί με τον/την σύντροφό του αυτή τη ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία της σχέσης. Η επιστήμη της Ψυχολογίας βοηθά τα άτομα να φωτίσουν τα ιδιαίτερα σημεία της σχέσης τους και να ξεμπλοκάρουν δύσκολα σημεία που τους εμποδίζουν στην κατανόηση του ενός από τον άλλον.
 
Η σχέση δεν είναι αποκομμένη από την κοινωνική ζωή και τον εξωτερικό κόσμο, που σημαίνει ότι ένα σύνολο εξωγενών παραγόντων επηρεάζουν τη ζωή του ζευγαριού. Ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες αλληλοεπιδρούν στο ζευγάρι και το επηρεάζουν σε κρίσιμες αποφάσεις και δραστηριότητες της κοινής του ζωής.
Τα άτομα είναι δυνατό να ανακαλύψουν την αξία και τη σημασία της σχέσης τους ώστε να μην είναι δέσμιοι μιας σχέσης, αλλά να ζουν και να κατανοούν κρίσιμες δυσλειτουργικές καταστάσεις που τους απομακρύνουν από το να είναι ευτυχισμένοι.